Elmalı Müzesi
Elmalı ilçesi İplik Pazarı Mahallesi'ndeki Eski Hükümet Konağı’nın yeniden düzenlenmesiyle 2011 yılında hizmete giren Elmalı Müzesi'nde, bölgenin tarihini aydınlatan önemli arkeolojik eserler sergileniyor.
Müzenin giriş katındaki teşhir salonlarında, Elmalı çevresindeki höyüklerde keşfedilen buluntulara yer veriliyor. Geç Kalkolitik Çağ'a ait Bağbaşı eserleri ile Karataş - Semayük kazılarından elde edilen İlk Tunç Çağı eserleri; mezar ve depolama kaplarından seçilmiş örnekler, bu katta sergileniyor.
Müzenin üst katındaki teşhir salonlarında sergilenenler arasında, Hacımusalar Höyük ve Karaçakır kazılarında bulunan eserler; Karaburun, Kızılbel ve Karabayır tümülüs kazılarından elde edilen buluntular; Likya şehir sikkeleri ve Roma imparatorluk sikkeleri; Arykanda kazılarında gün ışığına çıkarılan eserler; M.Ö. 5. yüzyıl Elmalı definesine ait imitasyon örnekler ve duvar resimleriyle dikkat çeken Karaburun ve Kızılbel mezar odalarının rekonstrüksiyonları yer alıyor.
Müzenin açık teşhir alanı olarak kullanılan arka bahçesinde ise Helenistik, Roma, Bizans dönemlerine ait ait mezar stelleri, sütun parçaları ve mimari elemanlarla birlikte, bölgede arcılığın geleneksel yöntemlerine ışık tutan bir "arı sereni" sergileniyor.